De beschermengel: lezersreacties en de eerste twee hoofdstukken

<em>De beschermengel</em>: lezersreacties en de eerste twee hoofdstukken

De beschermengel

De meest recente roman van Paulo Coelho is De beschermengel: het waargebeurde verhaal van een man en een vrouw die de woestijn in trekken om contact te maken met hun beschermengel.
Het boek verscheen direct hoog in de Bestseller60!

Meer informatie: Dossier Paulo Coelho

'29 van de 100 vooruitlezers schreven een recensie over De beschermengel. Lees ze hier allemaal!

Honderd lezers ontvingen het manuscript vóór verschijnen. Dit waren de reacties:

1.
Wat heerlijk dat er nu eindelijk ook een Nederlandse vertaling van dit boek is! Ruim 10 jaar geleden heb ik het in het Engels gelezen. Destijds vond ik het al erg mooi, maar ik had het gevoel dat ik soms wat nuances miste. In het Nederlands begrijp ik de essentie beter en raakt het me nog meer.
Zo bijzonder dat ik de boeken van Paulo Coelho altijd op het - voor mij - juiste moment lees. De onderwerpen die mij juist op dat moment bezig houden, worden zo mooi door hem verwoord. De manier waarop hij schrijft, zorgt ervoor dat het net is alsof je er zelf bij bent. Alsof je stiekem om een hoekje kunt mee gluren. Ik heb er weer van genoten!

Ingrid – Apeldoorn

2.
De constante onrust van Paolo is gedurende het hele boek bijna ondraaglijk. Wanneer je De beschermengel leest, ben je opeens mee op zoek naar het aangezicht van de engel. Een boek vol drijfkracht en een doordringend besef van wat er meer is tussen hemel en aarde. En wat het je oplevert als je een dergelijke zoektocht eenmaal voltooit. Een bijzonder boek, dat je uitnodigt tot winkelen in occulte, kerkelijke en spirituele geschiedenis. En aan de andere kant vooral laat zien hoe stevig je daarvoor in je schoenen dient te staan. Jij, of je levensgezel, dat kan ook. En daar is ’t dan ook een echte Coelho voor: altijd weer draait ’t om de realitische versie van Liefde. Die van het helderste soort. Prachtig.

Susanne, Eindhoven

3.
Wat verfrissend dat dit verhaal voor een groot deel is geschreven vanuit het perspectief van Chris, de vrouw van Paulo Coelho. Iemand waarmee je je kunt identificeren. Een vrij nuchtere, gelovige vrouw die houdt van haar man en hem wil begrijpen in zijn zoektocht naar engelen. De stijl is fris en puntig en daarom goed leesbaar. Het taalgebruik helemaal niet wollig, wat bij een dergelijk verhaal meestal wel het geval is. Paulo Coelho is voor mij vaak nogal abstract, maar in deze vorm kan ik het heel goed hebben en blijkt het dat sommige dingen zich zelfs ergens vastzetten. Misschien wel in mijn tweede geest?

Ingrid, Groningen

4.
Op vakantie mijn e-mail checken is, zeg maar, niet zo mijn ding. Als er echt iets is, weten de mensen waar het omgaat me echt wel te bereiken. Daar zorg ik wel voor.
Behalve deze vakantie. Terwijl we onderweg waren naar Roemenië waar we midden in de bergketen De Karpaten onze vakantiebestemming hadden, schoot het regelmatig door mijn hoofd: ik hoop dat ze draadloos internet hebben, want dan kan ik bij aankomst op mijn eigen laptop het eerste deel van De beschermengel lezen.
Bij aankomst kon ik mijn geluk niet op: er was draadloos internet en ik kon, bijkomend van de lange reis die we per auto hadden gemaakt, het eerste deel van De beschermengel lezen.
Hoe het was? Fantastisch! Helemaal weer Paulo Coelho.
Op zijn eigen herkenbare manier beschrijft hij zijn zoektocht naar de diepere betekenis van het leven. En spannend!!!!
Ik kon bijna niet tot de volgende dag wachten. Jammer genoeg kwam deze zo welkome mail pas in de loop van de dag. Voordeel daarvan was dat er dan bij thuiskomst weer een spannend cadeautje op me lag te wachten.
Ik hou zo van de eenvoudige manier van schrijven van Coelho. Het verhaal is om van te smullen. Alles waar het leven om draait, of misschien wel alles wat mij in het leven bezighoudt, komt in De beschermengel aan bod. Relaties, werk, fouten maken en daarvoor de verantwoordelijkheid nemen en het belangrijkste van alles: het doel van je leven. Dit laatste staat voor Coelho gelijk aan zijn spirituele zoektocht. Het boek is dit keer zowel vanuit het perspectief van zijn vrouw als hemzelf geschreven. Daarmee krijg je het gevoel dichter bij deze mensen te staan. Ook het beeld dat je je al gevormd had van de schrijver door de andere boeken die je van hem gelezen hebt, wordt op deze manier completer, menselijker, meer down to earth.
Het boek is gewoon smullen, een echte aanrader. En ondanks dat ik het nu al gelezen heb, ga ik het toch kopen, want dit boek hoort thuis in mijn boekenkast.

Janny

Meer lezersreacties

Download hier de eerste twee hoofdstukken van De beschermengel

Download hier de eerste twee hoofdstukken van De beschermengel