Bezoek van de knokploeg

Bezoek van de knokploeg

Nu al een moderne klassieker

In Bezoek van de knokploeg maken we kennis met platenproducer Bennie, zijn vroegere punkvriend Scotty, Sasha, kleptomane en Bennies assistente, knappe Alex, Sasha’s date voor één nacht, en vele anderen. Daar waar hun levens elkaar kruisen verwoordt Jennifer Egan met verve en humor de grote truc die de tijd met ons uithaalt, in een roman over verleiding en verlies. Bezoek van de knokploeg is als een conceptalbum uit de jaren zeventig.

Jennifer Egan, Bezoek van de knokploeg, ISBN 9789029578530, € 19,95 | Bestel | Bestel als e-book (€ 15,95)

Gerelateerde berichten:

 • Bekroonde roman Jennifer Egan verschijnt in september
 • Jennifer Egan wint Pulitzer Prize 2011

 • Wie is wie volgens Marie

  Wie is wie volgens Marie: het relatieschema (2 delen)

  Wie is wie volgens Marie: het relatieschema (2 delen)

  Leesverslag van een boekverkoopster

  Zelden heb ik een boek gelezen dat zo veelomvattend is. Het speelt zich af in San Francisco, New York en Afrika. In de jaren zeventig, de jaren negentig en rond 2020. Ook de personages zijn heel divers: jong, oud, arm, rijk, man, vrouw, kind of volwassene. Stuk voor zijn ze boeiend, ontroerend, lekker eigenaardig en helemaal zichzelf. En allemaal hebben ze per hoofdstuk hun eigen, originele stijl. Het vreemdste hoofdstuk is wel het hoofdstuk dat geheel uit PowerPoint dia's bestaat en een soort tienerdagboek voorstelt. Heel mooi en indrukwekkend.
  Het boek draait om muziek en zit vol personages die iets met de muziekindustrie te maken hebben. Jongeren spelen muziek in punkbandjes en hun groepies hangen er omheen. Er zijn rijke muziekproducenten en daarnaast hun behoorlijk wat armere assistenten. Muziek lijkt van levensbelang en zelfs de pauzes in muziek zijn belangrijk. Zo is er een jongen die er enorm door gefascineerd is en exact weet hoe lang pauzes duren en waar ze precies in de liedjes voorkomen.
  Toch gaat het in deze wervelende 'verhalenroman' vooral over opgroeien, ouder worden en alles wat daarbij hoort. Jonge punkers vol wilde plannen in de jaren zeventig eindigen als teleurgestelde volwassenen in de jaren negentig. Een rijke, succesvolle muziekproducent eindigt doodziek en eenzaam in zijn afgeleefde huis. Het leven is vaak ingewikkeld en moeizaam, zelfs als je van elkaar houdt, of juist dan. Jennifer Egan is een fantastische verhalenverteller en haar personages spatten van het papier af. Ik denk nog regelmatig terug aan een aantal van hen : Sasha, Bennie, Lou, Alison en haar broertje. Ik zou ze graag tot mijn vrienden willen rekenen.

  - Chis Haak, boekhandel Selexyz Almere