Lopen met de Kenianen

Lopen met de Kenianen

Op zoek naar de geheimen van het Keniaanse hardlopen

Net als zoveel andere hardlopers verwonderde de Britse schrijver en hardloper Adharanand Finn zich erover dat Keniaanse atleten, waar ter wereld ze ook lopen, de wedstrijden overheersen. Anders dan al die andere hardlopers besloot hij op zoek te gaan naar het antwoord. Hij trok met zijn gezin naar Kenia om daar ruim een half jaar te verblijven en met de Kenianen te gaan lopen. Hij sprak de atleten, de trainers, hoorde de verhalen aan van de plaatselijke bevolking en zag hoe ze leefden - in de professionele trainingskampen in Eldoret, maar ook in door armoede geteisterde gebieden waar hardlooptalent een uitweg kan bieden uit een kansloze omgeving. Hij hield er een veelgelezen weblog op de website van The Guardian over bij.

Finn contrasteert zijn bevindingen met de ervaringen die hij als loper in eigen land heeft opgedaan. Het Keniaanse hardlopen is een van de grote - nog goeddeels ongeschreven - verhalen in de sport. In dit boek wordt dat verhaal voor het eerst verteld.

Adharanand Finn is zelf een redelijk getalenteerde hardloper. Op de marathon van New York in het najaar van 2011 liep hij voor het eerst onder de 3 uur.

 • Volg Adharand Finn op Twitter
 • Adharanand Finn op Facebook

  Adharanand Finn, Lopen met de Kenianen, vertaling Gies Aalberts en Edwin Krijgsman, ISBN 9789029583275, € 21,95 | BESTEL

  Naar de pagina Sport

 • The local track in Iten The local track in Iten
  A school race near Iten A school race near Iten
  Barefoot runners Barefoot runners