Marijke Hanegraaf de nieuwe stadsdichter van Nijmegen

Marijke Hanegraaf de nieuwe stadsdichter van Nijmegen

Marijke Hanegraaf de nieuwe stadsdichter van Nijmegen

Op donderdag 31 januari vindt het Nijmeegs Poëziefeest plaats in de Bibliotheek De Mariënburg. Marijke Hanegraaf zal dan officieel als de nieuwe stadsdichter aangesteld worden.

Marijke Hanegraaf
Marijke Hanegraaf (1946) heeft zich pas op relatief late leeftijd gewaagd aan de dichtkunst. ‘Tussen mijn veertigste en mijn vijftigste jaar kreeg ik het idee dat er meer in me zat dan er uit kwam.’ In 2001 debuteerde ze als dichter met haar bundel Veerstraat bij De Arbeiderspers en in 2002 werd ze genomineerd voor de C.Buddingh-debuutprijs. Proefsteen (2006) en Restruimte (2010) zouden volgen. Hanegraaf haar gedichten worden gewaardeerd om hun heldere beelden en heldere stijl. Het zijn gedichten die vaak hangen aan een verschoven blik, een verstild moment, één mooi beeld.
Meer weten over Restruimte of bestellen? Klik hier

Nijmeegs poëziefeest
Nijmegen is een echte poëziestad. De stad heeft sinds 2005 een stadsdichter, Merijn Hilte Victor Vroomkoning, Jaap Robben en Dennis Gaens gingen Marijke Hanegraaf voor.
De stadsdichter wordt door het College van Burgemeester en Wethouders aangesteld, na voordracht van Literair Productiehuis Wintertuin en het bestuur van de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen. De stadsdichter dient een landelijk publicerend dichter te zijn, die voldoende erkenning geniet om de functie van ambassadeur van de stad Nijmegen met gezag te vervullen.
Het doel van het stadsdichterschap is poëzie op verschillende manieren dichter bij de mensen te brengen. Zo verzorgt de stadsdichter onder andere zes maal per jaar de publicatie van stadsgedichten.

Op donderdag 31 januari van 20.00 tot 22.30 vindt het Nijmeegs Poëziefeest plaats in de Bibliotheek De Mariënburg. Entree kost 5€ voor leden van bibliotheek Gelderland Zuid en €6 voor niet-leden. Kaartjes verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid en via www.bibliotheekgelderlandzuid.nl