Tot dusver niets aan de hand

Tot dusver niets aan de hand

Witteman luistert af

Er is niet leukers dan afluisteren. Wie goed oplet kan op straat, in winkels, in het openbaar vervoer of waar dan ook de vreemdste gesprekken opvangen. Willekeurige passanten die zich onbespied wanen voeren vaak absurde, groteske of hilarische conversaties.

In deze bundel wisselt Witteman haar gebruikelijke uitzinnige uiteenzettingen af met het bespioneren van mensen in haar omgeving. Dat levert hilarische, maar vaak ook ontroerende taferelen op. Wat hebben die keurige dames in het seksmuseum te bespreken? Hoe loopt het af tussen die twee Marokkaanse jongens en de ligfietser? Wat gebeurt er als er een auto op een Amsterdamse tram knalt? Waarom is het zo verschrikkelijk in pretpark Duinrell? Wanneer gaat die stokoude dame nou eindelijk eens dood? In Tot dusver niets aan de hand legt Witteman de humor en het verdriet van het menselijk tekort weer eens genadeloos bloot.

Sylvia Witteman, Tot dusver niets aan de hand, ISBN 9789029583473, € 12,50 | BESTEL | Verschijnt ook als e-book

Bijenkorf Literaire Boekenmaand: Inflatiekroketten

De maand maart staat bij de Bijenkorf bekend als de Literaire Boekenmaand. Sylvia Witteman heeft speciaal voor deze gelegenheid nooit eerder gepubliceerde columns met als thema werk en geld gebundeld onder de titel Inflatiekroketten.

Inflatiekroketten is vanaf 1 maart te koop bij de Bijenkorf voor € 4,95. Ter gelegenheid van Het Feest der Letteren is Sylvia zaterdag 10 maart in de Bijenkorf in Amsterdam om haar boek te signeren.

Lees meer