How to be a woman

How to be a woman

Vrouw zijn, hoe doe je dat?

Vrouwen hebben het nog nooit zo goed gehad. We hebben stemrecht en de Pil, en sinds 1727 worden we niet meer als heksen verbrand. Maar een paar vraagjes blijven knagen. Waarom worden we geacht brazilians te hebben? Is botox wel een goed idee? Hoe moet je je vagina eigenlijk noemen? Waarom dragen we schoenen waar we niet in kunnen lopen?
Deze vragen en nog veel meer beantwoordt Moran in dit boek, half memoir, half manifest. Het verhaal start op haar dertiende verjaardag, en stoomt door haar puberteit, het werkende leven, stripclubs, liefde, abortus, winkelen, moederschap en daar weer voorbij. Taboedoorbrekend, hilarisch en meeslepend. Een feministisch manifest voor vrouwen van 13 tot 100.

 • 'Trouwens, wie eens echt iets leuks van een vrouw wil lezen: How to Be a Woman van Caitlin Moran. Een beetje lawaaierig, maar met lol.' - Sylvia Witteman
 • 'Echt een boek voor vrouwen van nu.' - Stine Jensen
 • 'Spectaculair! Heel, heel grappig, ontroerend en onthullend.' - Jonathan Ross
 • 'Hilarisch.' - Monique Snoeijen, NRC Handelsblad
 • 'Ik las het in één ruk uit terwijl ik hard lachte en soms ook even huilde.' - Aaf Brandt Corstius

  * Rechten verkocht aan veertien landen
  * Wordt verfilmd door Channel Four
  * Winnares Galaxy Award
  * Winnares Book of the Year Ireland
  * Grote bestseller in UK

  Caitlin Moran, How to be a woman. Vrouw zijn, hoe doe je dat?, ISBN 9789029583367, € 19,95 | BESTEL | Bestel het e-book (€ 15,99)

 • Over de auteur

  Caitlin Moran had in 1990 letterlijk geen vrienden en dus ruimschoots de tijd om als vijftienjarige haar eerste boek, The Chronicles of Narmo, te schrijven. Op haar zestiende begon ze bij het muziekweekblad Melody Maker en op haar achttiende presenteerde ze het popprogramma Naked City op het Britse Channel 4. Na deze vroegrijpe start maakte ze achttien jaren vol als bestgelezen deel van de krant, de satirische roddelrubriek Celebrity Watch - wat haar in 2010 de British Press Awards' Columnist of The Year Award opleverde.
  Als oudste van acht kinderen kreeg Caitlin thuis les in een woningwetwoning in Wolverhampton. Ze las veel boeken over feminisme - voornamelijk in een poging om haar broer Eddie wetenschappelijk bewijs te leveren dat zij beter was dan hij.
  Caitlin is niet haar echte naam. Haar doopnaam is 'Catherine'. Maar toen ze dertien was, kwam ze 'Caitlin' tegen in een roman van Jilly Cooper, een naam die ze er spannend vond uitzien. Daarom spreekt ze hem verkeerd uit: 'Catlin'. Dat maakt het iedereen moeilijk.

  Naar de pagina Non-fictie.

  Caitlin Moran en de Jakhalzen

  Op donderdag 8 maart gingen de Jakhalzen op bezoek bij Caitlin Moran:

  Citaat van de Dag