Here comes trouble

Here comes trouble

Anti-autobiografie

Amerika’s beroemdste dissident, in zijn eigen woorden

Here comes trouble is de langverwachte autobiografie van Michael Moore. Het boek bevat 24 verhalen, gebaseerd op belangrijke gebeurtenissen in zijn jonge jaren, voordat hij filmmaker werd. Ze laten zien hoe het persoonlijke in zijn leven zich schoksgewijs transformeerde tot het politieke.
Al deze verhalen zijn waargebeurd. Van een toevallige ontmoeting op elfjarige leeftijd met Bobby Kennedy tot zijn confrontatie met Ronald Reagan op een begraafplaats voor Duitse soldaten. Van de homoseksuele buurjongen die in elkaar werd geslagen tot de avond dat Moore kerkgangers hoorde juichen omdat Martin Luther King vermoord was. Van zijn plannen om naar Canada te ontsnappen tijdens de Vietnamoorlog tot het overleven van een terroristische aanslag omdat hij twintig minuten te laat kwam.

Michael Moore (1954) is filmmaker en schrijver. Bij De Arbeiderspers verschenen eerder Stupid White Men (2002), Het officiële Fahrenheit 9/11-boek (2004), Klauwen af van mijn land (2004) en Brieven van het front (2005).

* 'Allerminst een onuitstaanbaar boek [...] leest heerlijk weg.' - NRC Handelsblad

Zie ook:

  • www.michaelmoore.com
  • Michael Moore op Facebook
  • Michael Moore op Twitter

    Michael Moore, Here comes trouble, ISBN 9789029583350, € 21,95 | BESTEL | Bestel als e-book (€ 16,99)