Non-fictie

 • Het dagboek van de gebroeders Goncourt

  Het dagboek van de gebroeders Goncourt

  13/11/2014

  Meer dan vijfendertig jaar hielden de gebroeders Goncourt een geheim dagboek bij. Het resultaat is een schat aan (scandaleuze) informatie over het Parijse literaire leven van halverwege de 19e eeuw.

 • Malaparte, <i>Dagboek van een vreemdeling in Parijs</i>

  Malaparte, Dagboek van een vreemdeling in Parijs

  Het dagboek van Curzio Malaparte, (oorlogs)journalist en auteur in het naoorlogse Parijs. Vrijdag 26 september gepresenteerd in het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam.

 • De dagboeken van George Orwell zijn verschenen!

  De dagboeken van George Orwell zijn verschenen!

  ‘De zaadjes waaruit beroemde passages zijn voortgekomen.’ - New Statesman
  Orwell was een verstokt dagboekenschrijver. Dit boek bestrijkt de jaren 1931-1949 en daarmee de volledige ontwikkeling van zijn schrijverschap. Een zelfportret van een anti-utopist.

 • Herziene en uitgebreide uitgave <i>Buiten schot</i>

  Herziene en uitgebreide uitgave Buiten schot

  Dit jaar, deze weken zelfs, is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak in West-Europa. Buiten schot van Paul Moeyes toont wat gebeurde er in Nederland terwijl West-Europa in brand stond. Van de mobilisatie van Nederlandse troepen en haar roemloze dienstperiode tot aan de handelsblokkade en de geheime spionagepraktijken.

 • 'Miss yellow hair, hello!' van Iris Hannema

  'Miss yellow hair, hello!' van Iris Hannema

  Hét boek voor tijdens je vakantie of je nu op reis gaat of niet: Miss yellow hair, hello! van reisjournaliste Iris Hannema. Deze zomer kan je elke vrijdag een stuk van Iris lezen in nrc next.

Meer nieuws