Prijsvraag met Hotel Linda van Arjan Visser

Prijsvraag met <em>Hotel Linda</em> van Arjan Visser

Hotel Linda

September 2012 verscheen Hotel Linda van Arjan Visser. Een grootse, meeslepende en kleurrijke roman van belangrijk Nederlands talent. Het boek kreeg een goede ontvangst, zie hieronder een greep uit de recensies. De Duitse publicatierechten zijn inmiddels verkocht aan de uitgever DTV.

Als Jonah Jacobson na vijfenzestig jaar vanuit Brazilië terugkeert naar Amsterdam raakt hij tijdens zijn zoektocht naar een oude geliefde verdwaald in een woud van herinneringen. Waar is de vrouw die hem in de oorlog hielp te vluchten? Zal Jonah vertellen hoe hij haar destijds heeft terugbetaald? Of moet hij, zoals Marcus Aurelius hem leerde, geen beloning vragen voor zijn goede daden?

‘Een mooie en zachtmoedige roman over bezinning en herinnering.’
- Trouw

‘Visser toont zich een meeslepend verhalenverteller.’
- Noordhollands Dagblad

‘Arjan Visser slaagt er in om levendige beelden op te roepen van zowel het vooroorlogse Amsterdam als van het leven op het platteland in Brazilië [...] Het is zonder meer meeslepend. Het is daarnaast ook een aangrijpend boek dat echter nooit sentimenteel wordt.’
- Literair Nederland (lees de volledige recensie)

'Fijnzinnig verhaal over een verwarde man' ****
- Recensieweb.nl (lees de volledige recensie)

‘Arjan Visser heeft met Hotel Linda een mooi, spannend boek geschreven waarin heden en verleden, Amsterdam en Brazilië, en vooral helderheid en verwardheid elkaar op spannende manier afwisselen’ -Medisch Contact

‘Het verhaal had mij volledig in zijn greep, een even vernuftige als rijke roman’
- Kees van Beijnum

Volg Arjan Visser op Facebook.Prijsvraag> Win een meet & greet met Arjan Visser auteur van de roman Hotel Linda

Lees meerDe vertaalrechten van Hotel Linda van Arjan Visser verkocht aan Duitsland

Snel na het verschijnen van de roman Hotel Linda was er tijdens de Buchmesse in Frankfurt al veel interesse voor de rechten deze nieuwe roman van Arjan Visser. Opvallend daarbij was dat een aantal Duitse uitgevers het schrijverschap van Visser al gedurende een langere tijd bleken te volgen. Deze week zijn de rechten verkocht aan DTV (Deutscher Taschenbuch Verlag).
Patricia Reimann, uitgever van DTV, en redacteur Hella Reess waren onder de indruk van het emotioneel sterke verhaal en geloven in de commerciële potentie van Hotel Linda. DTV zal de Duitse vertaling in het najaar van 2013 op de markt brengen.

Bekijk hieronder de officiële boektrailer van Hotel Linda
Foto: Mark Kohn Foto: Mark Kohn

Paganinipark

Niccolò Stokvis brengt overal geluk. Een oudere muziekleraar wordt beroemd – en vindt zijn grote liefde - door met Niccolò een zangduo te vormen. Een weinig succesvolle verzekeringsagent wordt als manager van De Paganini’s rijk, en voor een maatschappelijk geslaagde, maar seksueel gefrustreerde notabele betekent de ontmoeting met Nicky een ommekeer in zijn leven.
Niccolò’s moeder kent vanaf de dag van zijn geboorte de keerzijde van het geluk. Volgens haar Siciliaanse grootmoeder is de jongen onder een verkeerd gesternte geboren. Hoe lang zal het duren voor de duivel haar lieveling te pakken krijgt? Op een dag gebeurt het. In Paganinipark. Een klein, ziek hondje is de enige getuige.

Arjan Visser ontving voor zijn debuut De laatste dagen (2003) de Anton Wachterprijs, de Geert Jan Lubberhuizenprijs en een nominatie voor de shortlist van de AKO literatuurprijs. Zijn tweede roman Hemelval verscheen in 2006.

In de pers

> Op zaterdag 24 oktober was Arjan Visser een uur lang te gast bij Roel Bentz van den Berg in 'De Avonden'. Luister hier naar het gesprek.
> Lees hier de bespreking op www.cjp.nl.

Over Paganinipark

  1. 'Ik werd meegenomen door dit wervelende boek. Paganinipark is onmogelijk weg te leggen.' - Herman Koch
  2. 'Een zeer originele, gewaagde roman vol drama en humor.' - Rosita Steenbeek