Peter Terrin op shortlist van de Gouden Boekenuil

Peter Terrin op shortlist van de Gouden Boekenuil

Peter Terrin op shortlist van de Gouden Boekenuil

De Gouden Boekenuil is een van de belangrijkste literaire prijzen. Deze Vlaamse prijs heeft als doel eigentijdse Nederlandstalige literatuur bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De prijs kan gewonnen worden door zowel Nederlandse als Vlaamse auteurs en wordt dit jaar voor de zeventiende keer uitgegeven.
Er zijn twee verschillende prijzen te winnen: een vakjury van 5 literaire recensenten geeft de Gouden Boekenuil uit en een lezersjury van 100 lezende Vlamingen reikt de Prijs van de Lezersjury uit. De prijzen worden op 4 mei in Kunstencentrum Vooruit in Gent door juryvoorzitter Friedl’ Lesage en voorzitter van de Lezersjury Bent Van Looy uitgereikt.
Peter Terrin staat samen met vijf andere auteurs op de shortlist.

Voor meer informatie over De Gouden Boekenuil klik hier

Peter Terrin
Peter Terrin (1968) won afgelopen najaar al de AKO Literatuurprijs met Post Mortem en het staat ook op de longlist van de Libris Literatuurprijs.
Peter Terrin schreef twee verhalenbundels en vier romans. Zijn vorige roman, De bewaker, haalde de longlist van de Gouden Uil en AKO Literatuurprijs, en de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2010. Uiteindelijk won het boek de European Union Prize For Literature 2010. De vertaalrechten zijn verkocht aan vooraanstaande uitgevers in twaalf landen; het boek zal onder meer verschijnen in het Engels, Frans, Italiaans en Hebreeuws.
Post Mortem
‘Wegens nogal moeilijke tijden in de familie.’ De nog onbekende schrijver Emiel Steegman staat onder de douche als hem plots het ultieme excuus te binnen schiet om op het laatste moment te ontsnappen aan een opgelegd diner met een delegatie Estse collega's. Het is een banaal zinnetje, vaag en tegelijk dringend. De vraag hoe deze fictieve ‘moeilijke tijden’ ingekleurd zullen worden door een ambitieuze biograaf die ergens in de toekomst zijn mailverkeer uitpluist, laat hem niet meer los, en bezorgt hem een briljant idee voor een nieuwe roman. Manmoedig besluit Steegman dat de tijd gekomen is om voor het eerst zijn persoonlijk leven in de literaire strijd te werpen.
Tot Renée, zijn dochtertje van bijna vier, wordt getroffen door het noodlot…
Een even intense als ingenieuze roman over de begeestering van een schrijver, de liefde van een vader en de angst van een man om na zijn dood zijn leven te verliezen.