De zaak Collini boek van de maand DWDD

<em>De zaak Collini</em> boek van de maand DWDD

Boek van de Maand: De zaak Collini

De Wereld Draait Door heeft een nieuw boekenonderdeel. Elke laatste donderdag van de maand staat een panel van vier boekverkopers centraal met de boekenrubriek 'Boek van de Maand'. Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings en Ronnie Terpstra presenteren hun favoriete boek in de uitzending en kiezen gezamenlijk één ultiem 'Boek van de Maand'. In de allereerste aflevering werd het boek van Ferdinand von Schirach gekozen.

Bekijk hier het fragment op de website van De Wereld Draait Door

Over 'De Zaak Collini'

Vierendertig jaar heeft de Italiaan Fabrizio Collini als monteur bij Mercedes-Benz gewerkt. Altijd even onopvallend en correct. Tot hij in een Berlijns luxehotel een oude man vermoordt. Zonder reden, zo lijkt het.

De jonge advocaat Caspar Leinen krijgt de verdediging toegewezen. Wat op het eerste gezicht een veelbelovende carrièrekans lijkt, verandert in een nachtmerrie als hij hoort wie het slachtoffer is. De dode, een vooraanstaand Duits industrieel, is de grootvader van zijn beste vriend. In zijn herinnering een vriendelijke, zachtaardige man.
Leinen probeert de daad te begrijpen. Tevergeefs, want Collini bekent weliswaar de moord, maar over zijn motief zwijgt hij. En zo moet Leinen een man verdedigen die niet verdedigd wil worden. De zaak lijkt hopeloos, maar dan stuit hij op een duister hoofdstuk in de Duitse rechtsgeschiedenis…

Kortingsactie!

Klik op onderstaande afbeelding om de kortingsbon te openen, als u deze geprint meeneemt naar de boekhandel krijgt u 2,95 korting.