De Meester van Jolien Janzing geselecteerd voor Books at Berlinale

<i>De Meester</i> van Jolien Janzing geselecteerd voor <i>Books at Berlinale</i>

De Meester van Jolien Janzing geselecteerd voor Books at Berlinale

Wordt de roman De Meester (mei 2013) binnenkort verfilmd?
De Meester, een nog te verschijnen historische roman over de Brusselse tijd van Charlotte Brontë en haar geheime liefde, is met negen andere internationale titels geselecteerd voor Books at Berlinale op 12 februari, tijdens het filmfestival in Berlijn (7 februari – 17 februari).

Uit meer dan 80 titels is een selectie gemaakt van tien titels die interessant zouden kunnen zijn om te verfilmen. Tijdens Books at Berlinale worden deze tien titels gepresenteerd aan 120 filmproducenten. Dieter Kosslick, directeur van het filmfestival in Berlijn zegt hierover: ‘We are very pleased that ‘Books at Berlinale’ has become a real networking highlight between the book and film industries.’
Voor de volledige lijst titels of meer informatie, klik hier.

Het boek:
De Meester van de Nederlandse schrijfster Jolien Janzing is een historische roman over de Brusselse tijd van Charlotte Brontë, schrijfster van o.a. Jane Eyre. Samen met haar zus Emily reist ze in 1842 naar het mondaine Brussel om talen te studeren. Eenmaal verlost van haar benauwde ouderlijk huis wordt Charlotte verliefd op een getrouwde man.
(Verschijning: mei 2013 bij De Arbeiderspers)