Arthur Japin staat na 26 jaar weer op de planken

Arthur Japin staat na 26 jaar weer op de planken

Veel gedoe om niets

Vanaf 17 augustus is Arthur Japin in de Stadsschouwburg in Utrecht te zien in het Shakespearedrama Veel gedoe om niets. Na 26 jaar staat hij graag weer op de planken.

“Ik geef heel veel lezingen over mijn boeken en mijn personages komen daar tot leven: ik word ze. Het lijkt erop alsof mijn personages uit het keurslijf van de lezingen willen treden. Toen kreeg ik het verzoek om mee te spelen. (...) Hoe intens het acteren ook is, ik beschouw het als een uitje.”

Arthur Japin is ook druk met zijn nieuwe roman Maar buiten is het feest die op 23 september dit jaar verschijnt.

Over het boek

Wanneer een beroemde zangeres, die door een groot publiek op handen wordt gedragen, een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden, dreigen de geheimen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Is zij daar klaar voor? Onder druk van de dreigende publiciteit keert zij in herinnering terug naar een jeugd die getekend is door misbruik en geweld. In een huis waar zij 24 uur per dag wordt bekeken en begluurd, gaat zij, om zichzelf en haar zusjes te redden, de strijd aan met haar tirannieke stiefvader. Diep in zichzelf, de enige plek waar zij ongezien blijft, vindt zij uiteindelijk haar stem, die haar kracht wordt en haar uitweg. In de rechtszaal moet zij nu echter, om een nieuw slachtoffer te voorkomen, de strijd opnieuw aangaan. Daarvoor zet ze niet alleen haar privacy en carrière op het spel, maar ook haar liefde.

Volg Arthur Japin op Facebook.

Arthur Japin Arthur Japin