Arthur Japin bewerkt Vaslav voor toneel

Arthur Japin bewerkt <i>Vaslav</i> voor toneel

In opdracht van DeLaMar Producties werkt Arthur Japin aan een toneelbewerking van zijn succesroman Vaslav. Verwacht wordt dat deze theatervoorstelling zijn première zal hebben in het voorjaar van 2014 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Vaslav
Vaslav vertelt het verhaal van de onmogelijke liefdesdriehoek tussen de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski, zijn geestelijk vader, opricht van de Ballets Russes en geliefde Sergej Diaghilev, en Nijinsky’s ambitieuze echtgenote Romola. Centraal staat de dag in 1919 waarop Nijinsky, God van de dans en een baanbrekend choreograaf, op het hoogtepunt van zijn roem midden in een voorstelling abrupt stopt met dansen, voorgoed zwijgt en voor altijd in zichzelf keert.

DeLaMar Producties
DeLaMar Producties, de productietak van het DeLaMar Theater in Amsterdam, richt zich vooral op het (co)produceren van toegankelijke theatervoorstellingen waarin het verhaal centraal staat. De producties zijn exclusief in het DeLaMar Theater te zien, tijdens een speelperiode van een aantal weken of maanden achtereen.

Meer weten over Arthur Japin? Klik hier