Home

 • De dagboeken van George Orwell zijn verschenen!

  De dagboeken van George Orwell zijn verschenen!

  08/08/2014

  ‘De zaadjes waaruit beroemde passages zijn voortgekomen.’ - New Statesman
  Orwell was een verstokt dagboekenschrijver. Dit boek bestrijkt de jaren 1931-1949 en daarmee de volledige ontwikkeling van zijn schrijverschap. Een zelfportret van een anti-utopist.

 

Meer nieuws

 • 'Miss yellow hair, hello!' van Iris Hannema

  'Miss yellow hair, hello!' van Iris Hannema

  Hét boek voor tijdens je vakantie of je nu op reis gaat of niet: Miss yellow hair, hello! van reisjournaliste Iris Hannema. Deze zomer kan je elke vrijdag een stuk van Iris lezen in nrc next.

 • <i>De Meester</i> van Jolien Janzing op het witte doek

  De Meester van Jolien Janzing op het witte doek

  Met genoegen kondigen wij aan dat De Meester van Jolien Janzing, een mooie historische roman over de geheime liefde van Charlotte Brontë, verkocht zijn aan DAVID P. KELLY FILMS LIMITED. Dit is prachtig nieuws en soms dienen er zich twee mooie kansen aan op hetzelfde moment: de Turkse rechten zijn eveneens verkocht aan Güldünya Yayınları.

 • Woon een lezing van Pauline Broekema bij!

  Woon een lezing van Pauline Broekema bij!

  ‘Soms lees je vooral met je hoofd en soms meer met je buik. Een enkele keer tref je een boek waarbij elke lichaamscel meeleest. (…) Zo’n boek is Het Boschhuis van Pauline Broekema.’ – NCRV Gids

 • 'Kwartet' de nieuwe roman van Anna Enquist is verschenen!

  'Zo strak als Enquist een roman als Contrapunt componeerde, waarvan de structuur werd bepaald door de technisch zeer moeilijke Goldbergvariaties van Bach, zozeer laat ze de teugels in Kwartet vieren. Juist dat maakt deze onconventionele thriller zo geslaagd, de auteur speelt een subliem spel.' - Elsevier

 • De vertaler van Paulo Coelho, Piet Janssen, vertelt...

  De vertaler van Paulo Coelho, Piet Janssen, vertelt...

  Lees de blog van de vaste vertaler van Paulo Coelho: Piet Janssen.