Nieuwsarchief

 • De val van Jakob Duikelman, debuutroman van Anne-Marieke Samson

  18 september 2014

  Anne-Marieke Samson schrijft al korte verhalen en blogs voor Tirade, maar daarbij mag ze zichzelf nu ook romancière noemen met De val van Jakob Duikelman, een roman over een ambtenaar vol volkswoede.

 • Tiplijst AKO Literatuurprijs bekend

  15 september 2014

  Goed nieuws: twee van onze auteurs zijn genomineerd voor de tiplijst van de AKO Literatuurprijs 2014: namelijk Arjen Mulder en debutante Anne Eekhout! Op 26 september bepaalt de jury de Toplijst, de titels die genomineerd zijn voor de AKO Literatuurprijs.

 • Auteur van de nieuwe Hitler-biografie bij het Goethe Institut

  10 september 2014

  Op woensdagavond 17 september is journalist en historicus Volker Ullrich te gast bij het Goethe-Institut. Er zijn nog kaarten beschikbaar!

 • Marie Darrieussecq in Nederland

  9 september 2014

  Op donderdag 18 september organiseert BorderKitchen een interview met de Franse auteur Marie Darrieussecq. Journaliste Liddie Austin interviewt de schrijfster over haar nieuwe roman Je moet veel van mannen houden.

 • 'Een goed nest', de nieuwe roman van Tessa de Loo

  4 september 2014

  Op 5 september zal de nieuwe roman van Tessa de Loo 'Een goed nest' verschijnen. Diezelfde dag verschijnt het luisterboek en vanaf 12 september de toneelvoorstelling.

 • Ilja Leonard Pfeijffer schrijft het Poëziegeschenk van 2015

  2 september 2014

  In de eerste uitzending van Pauw werd gisteravond bekendgemaakt dat Ilja Pfeijffer het Poëziegeschenk 2015 gaat schrijven.

 • Iris Hannema, Lucas Hirsch en Nyk de Vries op Lowlands

  11 augustus 2014

  Komend weekend vindt hét festival van het jaar weer plaats: Lowlands! De Arbeiderspers is goed vertegenwoordigd in Biddinghuizen. Onze auteurs Iris Hannema, Lucas Hirsch en Nyk de Vries leveren alledrie een literaire bijdrage aan het driedaagse spektakel. Lees hier wat zij voor je in petto hebben en welke programma's zij in ieder geval niet gaan missen!

 • De dagboeken van George Orwell zijn verschenen!

  8 augustus 2014

  ‘De zaadjes waaruit beroemde passages zijn voortgekomen.’ - New Statesman
  Orwell was een verstokt dagboekenschrijver. Dit boek bestrijkt de jaren 1931-1949 en daarmee de volledige ontwikkeling van zijn schrijverschap. Een zelfportret van een anti-utopist.

 • Herziene en uitgebreide uitgave Buiten schot

  6 augustus 2014

  Dit jaar, deze weken zelfs, is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak in West-Europa. Buiten schot van Paul Moeyes toont wat gebeurde er in Nederland terwijl West-Europa in brand stond. Van de mobilisatie van Nederlandse troepen en haar roemloze dienstperiode tot aan de handelsblokkade en de geheime spionagepraktijken.

 • Op 30/9 verschijnt Overspel: de nieuwe roman van Paulo Coelho

  2 augustus 2014

  Op 30 september zal Overspel verschijnen, lees hier o.a. een blog van de vertaler Piet Janssen.