Nieuwsarchief

 • Iris Hannema, Lucas Hirsch en Nyk de Vries op Lowlands

  11 augustus 2014

  Komend weekend vindt hét festival van het jaar weer plaats: Lowlands! De Arbeiderspers is goed vertegenwoordigd in Biddinghuizen. Onze auteurs Iris Hannema, Lucas Hirsch en Nyk de Vries leveren alledrie een literaire bijdrage aan het driedaagse spektakel. Lees hier wat zij voor je in petto hebben en welke programma's zij in ieder geval niet gaan missen!

 • De dagboeken van George Orwell zijn verschenen!

  8 augustus 2014

  ‘De zaadjes waaruit beroemde passages zijn voortgekomen.’ - New Statesman
  Orwell was een verstokt dagboekenschrijver. Dit boek bestrijkt de jaren 1931-1949 en daarmee de volledige ontwikkeling van zijn schrijverschap. Een zelfportret van een anti-utopist.

 • Herziene en uitgebreide uitgave Buiten schot

  6 augustus 2014

  Dit jaar, deze weken zelfs, is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak in West-Europa. Buiten schot van Paul Moeyes toont wat gebeurde er in Nederland terwijl West-Europa in brand stond. Van de mobilisatie van Nederlandse troepen en haar roemloze dienstperiode tot aan de handelsblokkade en de geheime spionagepraktijken.

 • Op 30/9 verschijnt Overspel: de nieuwe roman van Paulo Coelho

  2 augustus 2014

  Op 30 september zal Overspel verschijnen, lees hier o.a. een blog van de vertaler Piet Janssen.

 • Schrijfcursus aangeboden door Tessa de Loo in Portugal

  20 juli 2014

  Heb je altijd al een schrijfcursus van een gerenommeerde auteur willen volgen? Dan is dit jouw kans!

 • De Arbeiderspers verkoopt vertaalrechten Pfeijffer, Enquist en Bolt.

  14 juli 2014

  In korte tijd verkocht Uitgeverij De Arbeiderspers de afgelopen dagen de vertaalrechten van diverse boeken, hieronder een beknopt overzicht

 • 'Miss yellow hair, hello!' van Iris Hannema

  11 juli 2014

  Hét boek voor tijdens je vakantie of je nu op reis gaat of niet: Miss yellow hair, hello! van reisjournaliste Iris Hannema. Deze zomer kan je elke vrijdag een stuk van Iris lezen in nrc next.

 • De Meester van Jolien Janzing op het witte doek

  4 juli 2014

  Met genoegen kondigen wij aan dat De Meester van Jolien Janzing, een mooie historische roman over de geheime liefde van Charlotte Brontë, verkocht zijn aan DAVID P. KELLY FILMS LIMITED. Dit is prachtig nieuws en soms dienen er zich twee mooie kansen aan op hetzelfde moment: de Turkse rechten zijn eveneens verkocht aan Güldünya Yayınları.

 • Woon een lezing van Pauline Broekema bij!

  19 juni 2014

  ‘Soms lees je vooral met je hoofd en soms meer met je buik. Een enkele keer tref je een boek waarbij elke lichaamscel meeleest. (…) Zo’n boek is Het Boschhuis van Pauline Broekema.’ – NCRV Gids

 • 'Kwartet' de nieuwe roman van Anna Enquist is verschenen!

  16 juni 2014

  'Zo strak als Enquist een roman als Contrapunt componeerde, waarvan de structuur werd bepaald door de technisch zeer moeilijke Goldbergvariaties van Bach, zozeer laat ze de teugels in Kwartet vieren. Juist dat maakt deze onconventionele thriller zo geslaagd, de auteur speelt een subliem spel.' - Elsevier