Privé-domein | Oorlogsdomein | Publiek domein | AP-domein

 • <i>Bewaar deze brieven als je eigen tekeningen</i>, August Willemsen en Marian Plug

  Bewaar deze brieven als je eigen tekeningen, August Willemsen en Marian Plug

  De levens van een van de belangrijkste literaire vertalers van Nederland en een beeldend kunstenares, in een prachtige en ontroerende briefwisseling.

 • Jean-Paul Franssens herdacht

  Jean-Paul Franssens herdacht

  Op 19 juni 2013 is het tien jaar geleden dat Jean-Paul Franssens (1938 – 2003) overleed. Ter gelegenheid hiervan verschijnt op die datum Jean-Paul Franssens: leven, werk en vrienden.

 • Wish you were here - Ibsen

  Wish you were here - Ibsen

  Op maandag 17 december zet Toneelgroep Amsterdam de auteur Henrik Ibsen centraal. Op het TA-repertoire prijken inmiddels drie van zijn stukken: Hedda Gabler, Spoken en Nora, dat onlangs in première ging. Deze exclusieve avond maakt deel uit van de Wish you were here-reeks waarin TA fascinerende toneelauteurs van een onbekende kant belicht.

Meer nieuws

 • Heere Heeresma

  Heere Heeresma

  Een jaar geleden, op 26 juni 2011, overleed de schrijver Heere Heeresma. De Arbeiderspers gaat in de reeks Privé-domein een selectie uitbrengen van de enorme hoeveelheid brieven die hij in de loop der jaren heeft geschreven. Zijn redacteur bij De Arbeiderspers, Peter Nijssen, herinnert zich hoe de contacten met Heeresma verliepen.

 • De nieuwe boeken van deze zomer

  De nieuwe boeken van deze zomer

  In de komende maanden wordt nieuw werk verwacht van o.a. Marion Bloem, Paul Auster, Arjan Visser en Arthur Japin. Blader hier door de digitale zomerbrochure 2012 van De Arbeiderspers|A.W.Bruna Uitgevers. Met veel extra informatie!

 • De beste boeken van 2011

  De beste boeken van 2011

  Veel lezers en journalisten kozen hun 'beste boeken van 2011'. Hier een overzicht van de boeken van De Arbeiderspers die werden uitverkoren.

 • Een speciaal soort voorzienigheid

  Een speciaal soort voorzienigheid

  Een indrukwekkend deel in de reeks Oorlogsdomein (literaire oorlogsverhalen met een autobiografische inslag) is Een speciaal soort voorzienigheid van Richard Yates.

 • Privé-domein via Printing on demand

  Privé-domein via Printing on demand

  In Privé-domein verschijnen autobiografieën en ego-documenten van literaire auteurs van wereldformaat. Deze legendarische reeks is nog steeds springlevend, maar helaas zijn niet alle titels meer leverbaar. Daarom startte De Arbeiderspers vorig jaar een unieke printing-on-demandactie. Inmiddels zijn er 67 titels uit deze reeks op deze wijze weer leverbaar gemaakt. Hier vindt u een selectie.

 • De zomer beschrijf je het best op een winterdag

  De zomer beschrijf je het best op een winterdag

  Nr. 273 in de reeks Privé-domein is De zomer beschrijf je het best op een winterdag van Henrik Ibsen. Het is de eerste Nederlandse uitgave van de brieven van Ibsen.

 • Dienstreizen van een thuisblijver

  Dienstreizen van een thuisblijver

  Nu al vijfde druk: Dienstreizen van een thuisblijver van Maarten ’t Hart! Maarten 't Harts autobiografie Het roer kan nog zes maal om verscheen in 1984, was het honderdste Privé-domeindeel en werd zeer goed ontvangen. Wat is Maarten 't Hart sinds 1984 allemaal overkomen? Hij schrijft er op hilarische wijze over.

 • Brieven uit China

  Brieven uit China

  Het oude, mythische, China wordt in Brieven uit China van Victor Segalen tot leven gewekt in het reisverslag van een Franse marinearts. Lees hier de eerste pagina's in Privé-domeindeel nr. 253.

 • Betaalbare en fraaie editie van <em>Revolutionary Road</em>

  Betaalbare en fraaie editie van Revolutionary Road

  Er is een nieuwe uitgave in de reeks AP-domein: Revolutionary Road van Richard Yates. 'De wederopstanding van Richard Yates is in volle gang en het is geen hype maar een zeldzame daad van literaire rechtvaardigheid.' - NRC Handelsblad

 • Herdrukt: <em>Hartstochtelijk houd ik van muziek</em>

  Herdrukt: Hartstochtelijk houd ik van muziek

  Nu herdrukt: deel nr. 271 in de reeks Privé-domein, Hartstochtelijk houd ik van muziek van Claude Debussy; brieven, vertaald en toegelicht door Lucas Bunge.

 • Ontheemd

  Ontheemd

  Ontheemd van Edward W. Said (1935-2003) is het 270e deel in de reeks Privé-domein. In deze vrijmoedige autobiografie schetst hij een beeld van zijn jeugd, die hij grotendeels doorbracht in Cairo en Libanon.

 • 150e geboortedag Pieter Jelles Troelstra

  150e geboortedag Pieter Jelles Troelstra

  Op 20 april 2010 was het 150 jaar geleden dat Pieter Jelles Troelstra (1860-1930) werd geboren, één van de meest invloedrijke en charismatische politici die Nederland ooit gekend heeft. Lees Politicus uit Hartstocht van Piet Hagen en kom alles te weten over de man die streed voor emancipatie van de arbeidersklasse.

 • Politicus uit hartstocht

  Politicus uit hartstocht

  In 2010 is het 150 jaar geleden dat de dichter-politicus Pieter Jelles Troelstra werd geboren. Ter gelegenheid daarvan verscheen op 18 februari Politicus uit hartstocht. Biografie van Pieter Jelles Troelstra door Piet Hagen.

 • AP-Domein

  AP-Domein

  Met nieuwe edities van De Toverberg van Thomas Mann en Het boek der rusteloosheid van Fernando Pessoa is dit najaar een nieuwe reeks gestart: AP-domein. Betaalbare en fraaie edities van hoogtepunten uit de tachtigjarige geschiedenis van De Arbeiderspers.

 • Luitenant Sturm

  Luitenant Sturm

  In Luitenant Sturm beschrijft Ernst Jünger hoe drie bevriende Duitse officieren zich staande proberen te houden in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Nieuw deel in de Oorlogsdomein-reeks.

 • Verschenen: Paul Léautaud

  Verschenen: Paul Léautaud

  Zojuist verscheen Brieven aan mijn moeder van Paul Léautaud, nr. 269 in de reeks Privé-domein.

 • Gouden Privé-domein

  Gouden Privé-domein

  Begin dit jaar konden lezers via de website www.privedomein.info stemmen op hun meest favoriete Privé-domeindeel. Met 22% van de stemmen werd Gustave Flaubert, Haat is een deugd gekozen tot Gouden Privédomein.